Over Hypnose & Tarieven

Eerste Sessie Boeken

Wat is hypnose?

De kracht van je onderbewustzijn

Hypnose is een staat van zijn waarbij er directe toegang is tot het onderbewustzijn. Je bent rustig en ontspannen en je bent gewoon nog bij. Je kunt nog praten, denken of bewegen, maar je bent tegelijkertijd in een diepe ontspanning, waardoor we de denkbeelden, overtuigingen en emoties die ongewenst zijn om kunnen zetten in een gewenste vorm.
Zo kan de overtuiging dat je een roker bent omgezet worden in een nieuwe vorm, namelijk ik ben een niet roker.

Het onderbewustzijn is namelijk de basis van al ons gedrag, onze emoties en onze lichamelijke verschijning. Je herkent vast wel dat je veel op de automatische piloot doet, zoals bijvoorbeeld autorijden, een boterham smeren of zelfs ademen. Dat gebeurt met de informatie die is opgeslagen in het onderbewustzijn.

Het onderbewustzijn is eigenlijk de belangrijkste bron van informatie. Het bevat alle informatie waarop wij denken, redeneren, ervaren, voelen en ons lichaam zich presenteert.

De programmering vindt plaats gedurende ons leven en heeft als grootste doel het beschermen van het lichaam en de geest. Ervaringen en waarnemingen worden geïnterpreteerd en opgeslagen. Op basis hiervan leven wij. Dat is aan de ene kant heel erg fijn. Zo zorgt dat er o.a. voor dat je je hand weg trekt als je een hete pan aanraakt of nog beter: dat je hem niet aanraakt. Tegelijk kunnen hier ook patronen opgeslagen zijn die je op dit moment niet meer dienen. Een voorbeeld is roken, of een zak chips leeg eten als je verdrietig bent. Of wellicht ervaar je nog heel veel angsten tijdens het autorijden omdat je eerder een ongeluk gehad hebt.

Het veranderen van deze programmering gaat in het dagelijkse leven heel moeilijk en langzaam. Dat maakt stoppen met roken bijvoorbeeld ook zo lastig.

De directe toegang tot het onderbewuste is een zegen. Het scheelt een lang traject van met ons bewustzijn doorzetten, afzien en uiteindelijk toch falen. Want hoewel je op wilskracht soms iets snel kan bereiken lukt dat met projecten die langere tijd in beslag nemen vaak niet. Op de achtergrond is er namelijk altijd nog steeds dat stemmetje dat je dan toch een sigaret laat pakken, je wijs maakt dat je dat ene koekje wel kan nemen of wat je ook doet je toch niet goed genoeg zal zijn. Dat stemmetje komt uit je onderbewustzijn. Het is de uitdrukking van het negatieve denkbeeld, de negatieve overtuiging of emotie die je nog diep in je hebt. Met Hypnose verander je dat waardoor er een ondersteunende, krachtige en energieke beweging ontstaat richting het doel wat je wilt bereiken.

Veelgestelde vragen over een hypnose

Word ik gemanipuleerd tijdens een hypnosesessie?

Soms denken mensen dat het iets heel mysterieus is, waarbij je wordt gemanipuleerd of in slaap valt. Het kan zijn dat het occult lijkt, iets magisch. Dit is echter niet het geval.
Je zou hypnose kunnen beschouwen als een staat waarin mensen een grote vatbaarheid hebben voor stimuli of beïnvloeding. Zo ben je onder hypnose minder kritisch en neem je wat er op je af komt sneller op. Het onbewuste neemt het aan, welke boodschap het ook is.

Ik vind hypnose spannend, wat nu?

Je kunt eigenlijk alleen in hypnose komen als je dit zelf wil en ook vertrouwen hebt in mij als begeleider. Wist je dat we eigenlijk allemaal wel eens in hypnose zijn? Bijvoorbeeld als je aan het dagdromen bent. Je zakt dan zo diep weg in ontspanning, dat je op diezelfde laag bent als wanneer je in hypnose gebracht wordt. Het is dus niet eng en er kan niks gebeuren. Je kunt gewoon nog zelf denken en zelf reageren. Er wordt niets gedaan wat je niet wil. Neem gerust contact op om te overleggen of dit bij jou past.

Heb ik wel controle over de sessies?

Ja, zeker. Er wordt niets gedaan wat je niet wil en je kunt nog zelf denken, zelf praten en zelfs weglopen bijvoorbeeld. Je kunt alles nog!

Worden de sessies vergoed?

Nee, op dit moment helaas niet.

Ik loop al bij de psycholoog of een andere hulpverlener, is dit te combineren?

Ja, meestal wel. Het werkt vaak aanvullend. Neem even contact op om te overleggen.

Hoe werkt een hypnosesessie?

Hoe het precies werkt en wat we precies gaan doen, is afhankelijk van waar je tegenaan loopt en hulp bij wil. Je kunt het zien als een soort diepe meditatie. Ik breng je door middel van een script in diepe ontspanning en vanuit daar veranderen we je overtuigingen in het onderbewustzijn. Als je in zo’n diepe ontspannen staat bent, zit je hoofd niet in de weg en kunnen we gedrag veranderen zonder dat je daar veel voor hoeft te doen.

Bij welke klachten kan hypnose allemaal helpen?

Hypnose kan ingezet worden bij veel verschillende soorten klachten. Ik begeleid veel mensen met fysieke klachten (bijv. pijn) en emotionele klachten (stress, burnout, depressie, trauma etc.). Ook kan ik je helpen bij verslaving (roken, eten,drinken) en begeleid ik soms kinderen.

Ik gebruik medicatie, is dat een probleem?

Als je medicatie slikt dan is het de vraag welke en hoe zwaar. Is het alleen een lichte anti depressiva, dan kunnen we meestal starten zonder toestemming van een behandelend arts / psycholoog / psychiater, maar bij zware medicatie is er wel schriftelijke toestemming nodig.

Tarieven Hypnose Sessie:

*Een Hypnose Sessie

€135,-

*Twee Hypnose Sessies

€270,-

*Aanbieding : 3 sessies voor

€375,-

*Aanbieding : 2 sessies voor

Hypnose  Ziel & Regressie

€250,-

*Hypnose Sessie

Afvallen – 1

€135,-

*Hypnose Sessies

Virtuele maagband – 4

€595,-

*Hypnose Sessies

Angsten & Fobieën – 2

€270,-

*Hypnose Sessies

Stoppen met Drinken – 3

€375,-

Hoe hypnose anderen heeft geholpen

Mijn naam is Anita, ik ben 56 jaar en ben bij Jolanda voor hypnotherapie. Nu op deze leeftijd heb ik voor mijzelf kunnen kiezen. Dit houd voor mij ook in dat ik mijn ervaringen onder ogen mag komen, deze zijn zeker niet allemaal even fijn en hiervoor heb ik ook therapie. Alleen ben ik van het doorpakken en toen ik op Jolanda haar site kwam werd ik nieuwsgierig naar wat hypnotherapie voor mij kan betekenen. dit blijkt heel veel te zijn. Met hypnotherapie kan ik veel sneller stukken verwerken en loslaten. Ook krijg ik door deze therapie veel meer lucht en ervaar ik meer ruimte in mijn lijf. na een sessie voel ik mij letterlijk 10 kilo lichter, dit is heel erg fijn om te mogen ervaren. Jolanda geeft duidelijke instructies en maakt keer op keer duidelijk dat JIJ (ik) in controle ben, ten alle tijden! Dit geeft mij veel vertrouwen.

Anita

Vlaardingen

Jolanda vertelde dat ze mij (hoogstwaarschijnlijk) kon helpen met mijn eetprobleem, middels hypnose. Dit was natuurlijk ook een mega ver van mijn bed show hypnose. Ze was wel eerlijk dat ze dit nog niet eerder had gedaan en geen garantie kon bieden. Omdat mijn gevoel bij Jolanda zo goed was besloot ik om dit te gaan doen. Na de eerste sessie merkte ik (helaas) geen verschil. Na de tweede sessie was ik nog steeds heel sceptisch, want had geen idee waarom dit op deze manier zou moeten helpen. Maar toch, op een of andere manier, heb ik 5 (!!) maanden geen eetbuien gehad. Gister heb ik mijn derde sessie gehad, om het allemaal nog meer te “ankeren”, aangezien ik een terugval had. Zowel Jolanda en ik hebben er vertrouwen in dat het nu voor altijd weg blijft. Laten we hopen!

Lynn

Rotterdam

Benieuwd naar wat Hypnose voor jou kan betekenen?

Maak je eerste hypnose afspraak

Liever eerst contact? Bel naar 06 – 45 62 42 75 of neem direct contact op.