Een Hypnose Sessie - Jolanda van Bavel 06 - 45 62 42 75

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Een Hypnose Sessie

Intake gesprek

Voordat we een hypnose sessie afspraak maken hebben we eerst een afspraak voor een intake gesprek om vast te stellen waarvoor je een hypnose sessie wil. Dit duurt ongeveer 15 min . Daarna maken we een afspraak voor 7 dagen later, dit is omdat je van ons een geluidsbestand via email krijgt. Je luistert dit bestand het liefst dagelijks zodat je al kennis maakt met de hypnose, en ook om de hypnose sessie zelf te laten slagen.Naar aanleiding van dit gesprek kun je vrijblijvend besluiten om wel of niet aan een hypnose sessie deel te nemen. 

Tijdsduur en kleding

Een behandeling duurt ongeveer tussen de anderhalf uur en de twee uur. Soms komen er onverwachtse blokkades op en kan het langer duren. Het is zaak dat je geen andere afspraken hebt na de hypnotherapie omdat je je vermoeid kan voelen maar ook omdat de behandeling kan uitlopen. Kleed je lekker comfertabel, zoals bijvoorbeeld een joggingbroek, vermijd in iedergeval knellende kleding.

Stoppen met roken en afvallen, kunnen in een sessie gedaan worden. Maar zware verslavingen zoals drugs en alcohol kosten meer tijd, ongeveer 4 behandelingen. Vraag om meer info over de behandeling die je wilt ondergaan per telefoon of via mail.

Wat gebeurd er tijdens de Hypnose Sessie?

Aan de hand van een door jou in te vullen intakeformulier wordt er een plan van aanpak opgesteld. Je zit op een comfortabele stoel, dus het is niet echt nodig om te liggen (is wel mogelijk indien gewenst), en wordt ingeleid in de hypnose. De zogenaamde inductie vindt plaats. Dit is een methode om u in hypnose te brengen. Er zijn verschillende soorten van inducties mogelijk, dit hoeft niet bij ieder persoon of iedere sessie hetzelfde te zijn. Hierna wordt de hypnose verdiept (door verschillende technieken) en je zult je heerlijk ontspannen voelen. 

Wanneer je op de gewenste diepte van hypnose bent zal ik rechtstreeks met uw onderbewustzijn communiceren, en het onderbewustzijn suggesties geven die bijdragen tot het gewenste resultaat.Soms kan het wenselijk zijn om in jouw onderbewustzijn terug te gaan in de tijd (regressie) om tot een oplossing te komen.

Aan het einde van de sessie vindt de zogenaamde exductie plaats, dit is het uit de hypnose halen. En zorg ik er voor dat je met een heerlijk gevoel terug kunt kijken op de ervaring.

Soms is één enkele sessie genoeg om het gewenste resultaat te behalen, er kunnen ook meerdere sessies nodig zijn. Een sessie varieert in lengte maar duurt eigenlijk nooit meer dan anderhalf tot twee uur. Indien er na vijf sessies geen merkbare verbetering is bereikt, moet worden bezien of hypnose wel het geschikte middel voor jou is of dat het misschien beter is om een andere behandeling te ondergaan.

Na de hypnose sessie zullen we rustig even napraten over wat je hebt ervaren.

Je kan alleen in hypnose gebracht worden als je het zelf echt wil.Je blijft bij je volle verstand, sterker nog, jou brein werkt 400% scherper dan in een normale toestand. je kan dus weglopen, kijken, bewegen, iets weigeren, eten of drinken. en je kan super goed liegen. Dat komt omdat je brein 400% scherper is. Als getuigen bent van een misdrijf werkt hypnose heel goed omdat je precies weet wat je gezien hebt en zonder twijfel. M aar als je dader bent brengen ze je niet onder hypnose omdat je dan te goed kan liegen.

Hypnose is eigenlijk een volledige ontspanning, (nee je slaapt absoluut niet!) Zelden in je leven heb je je zo ontspannen gevoeld en het is fijn om zo ontspannen te zijn. Je hoeft niets te doen, alleen maar te relaxen.

Natuurlijke trance

Misschien heb je wel eens meegemaakt dat je iets aan het lezen was en je er na verloop van tijd achterkomt dat je al een hele tijd geen bladzijde hebt omgeslagen, omdat je ergens anders was met je gedachten. Dit dagdromen noem je een toestand van natuurlijke trance. Deze toestand heeft als belangrijkste kenmerk dat je aandacht ergens sterk op gericht is en treedt vaak op bij verveling, stress of veranderingen in de omgeving. Deze toestand kan echter ook worden opgewekt voor een therapeutisch doel. Dus wanneer een hypnotherapeut vraagt om in hypnose te gaan, stelt hij enkel voor om een hulpmiddel te gebruiken waarover je al beschikt. Ieder mens gaat dagelijks meerdere keren in trance en komt er vanzelf weer uit, daarom voelt hypnose ook heel natuurlijk aan.

Ik ben  telefonisch bereikbaar:   06 - 45 62 42 75 

Of klik hier als je wil  dat ik contact met je op neem voor een Hypnose Sessie.
Een sessie, een behandeling of een andere dienstverlening van Hypnose Centrum De Roos kan niet worden gezien als vervanging van de reguliere geneeskunst. 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu