Bekende vragen over Hypnose - Hypnose Rotterdam - Het Centrum voor Hypnose & Regressie

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Bekende vragen over Hypnose“Wat is dat nu eigenlijk precies…”“Wat is Hypnose?”
Hypnose is een staat van ontspanning en focus. Wanneer je lichaam zich meer ontspant gaat je breinactiviteit omlaag. Er zijn verschillende soorten hersengolven; Beta, Alfa, Theta en Delta. Over de dag produceer je verschillende soorten golven en je kunt zeggen dat je bij Beta in wakkere staat bent. Bij Alfa ben je in een lichte hypnose, in Theta in een diepere hypnose en in de Delta staat ben je in een zeer diepe hypnose.Hypnose is dus een natuurlijke staat. Denk maar aan een moment dat je bv net wakker wordt en iemand tegen je praat waarvan je je nog niet helemaal bewust bent. Of bv als je verzonken bent in die mooie film of dat goede boek, tijdens het autorijden waarbij je op je standaard route “onbewust” de juiste weg naar huis neemt…. Iedereen is dagelijks in een bepaalde staat van hypnose/trance.

Werkt hypnose altijd?
Hypnose werkt net als andere therapieën of medicijnen niet voor iedereen. Gelukkig komt dit bij hypnose niet zo vaak voor en je wordt natuurlijk zo goed mogelijk voorbereid op de sessie zodat de slagingskans optimaal is.

Moet ik erin geloven?
Nee, dat hoeft niet. Wat wel belangrijk is, is dat je het wilt. Je moet gemotiveerd zijn. Iemand die niet gehypnotiseerd wil worden zal ook niet in hypnose gaan. 

Is hypnose niet heel eng?
Nee, hypnose is heerlijk ontspannen en een heel bijzondere ervaring. Je maakt de hele sessie gewoon mee en behoudt te allen tijde zelf de controle. Een hypnotiseur kan alleen veranderen wat jij wil dat verandert.

Kan ik tegen mijn wil gehypnotiseerd worden?
Nee, je bereidheid is nodig om een staat van hypnose te verkrijgen.

Kan ik gehypnotiseerd worden zonder dat ik het weet?
Ook dit is niet mogelijk. Geen bereidheid is geen hypnose.

Kan de hypnotiseur mij dingen laten doen die ik niet wil?
Nee, dat is onmogelijk. Een hypnotiseur kan je alleen ‘dingen laten doen’ die je in het dagelijks leven ook zou doen. Zou je moreel iets verwerpen of normaal gesproken iets beslist nooit doen, dan doe je dat in hypnose ook niet.

Kan ik in hypnose blijven steken?
Nee, dit is niet mogelijk. De hypnotiseur heft de hypnose op of je kunt het proces zelf stoppen.

“Behoud ik de controle tijdens een sessie?”
Jazeker, je hoort alles wat er gezegd wordt en je kunt te allen tijde aangeven wat er gebeurd. Jij bent in controle tijdens de sessie met als resultaat dat je weer de controle kunt nemen over jouw leven.

“Ben ik tijdens de Hypnotherapie in slaap?”
Nee, je bent niet in slaap! Je bent heel diep ontspannen maar je slaapt nooit, hypnose is een staat tussen wakker zijn en slapen. Als jij zou slapen zouden de positieve suggesties namelijk niet binnenkomen.

Wordt ik aangeraakt tijdens de hypnose sessie?
Soms kan ik je op je schouder, pols, arm of voorhoofd aanraken. In principe wordt dit altijd vooraf aan de cliënt gevraagd of deze dat goed vindt.
 
Is hypnose geschikt voor Kinderen?
Ja, als ze op een leeftijd zijn dat ze goed begrijpen wat er gezegd wordt. Kinderen gaan vaak makkelijk in hypnose, omdat ze vaak al in alpha fase zitten (zie hersengolven) en dus makkelijker naar de theta fase of zelf delta fase gaan.Een kinderhypnosesessie duurt maximaal 1 uur.

Hoe lang duurt een sessie?
Een sessie duurt ongeveer een uur tot anderhalf, inclusief de Intake. In de Intake bespreken we wat de valkuilen zijn, de wensen en de verwachtingen. 

Hoe voel ik me na een sessie?
Je voelt je ontspannen, fris en fantastisch.

Kan ik na de sessie zelf autorijden?
Absoluut. Je lichaam voelt na de sessie nog een poosje erg ontspannen, maar je brein is helder en scherp.

Mag ik iemand meenemen naar de afspraak?
Natuurlijk. Als je het zelf prettig vindt mag iemand bij de Intake zijn. Bij de sessie zelf kan niemand anders aanwezig zijn, de hypnotiseur heeft je focus nodig. Bij kinderhypnose zijn de ouders altijd bij de Intake aanwezig en geven tevens ook toestemming voor de hypnose sessie , en mogen dan in een andere ruimte wachten.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaat heb?
Na de sessie heb je in veel gevallen direct resultaat. In enkele gevallen, zoals bij gewichtsbeheersing of stoppen met roken, kan het even duren voordat je resultaat ziet. Soms is het onderbewustzijn wat traag in het doorvoeren van de veranderingen en komt het resultaat wat later. 

Hoe lang houden de veranderingen aan?
De veranderingen zijn, in veruit de meeste gevallen, direct en blijvend.

“Wat is Hypnotherapie?”
Hypnotherapie is hypnose voor therapeutische doeleinden. Verwar dit niet met hypnose wat je op televisie ziet en puur entertainment is. Omdat veel problemen in het onbewuste opgeslagen liggen, kan dit door middel van Hypnotherapie snel, veilig en effectief worden opgelost waardoor jij gelijk het resultaat merkt en voelt.

Een échte Hypnose kan:
* Patronen doorbreken
* Problemen oplossen
* Balans herstellen

“Hoe werkt Hypnotherapie?”
Een mens bestaat uit het bewuste (rationeel denken) en het onbewuste geheugen (harde schijf waar o.a. emoties uit voortkomen).Denken, herinneren, gevoelens, ons neuraal netwerk in ons brein met ca. 90 miljard zenuwcellen, verwerkt onbewust 11,2 miljoen bits per seconde aan informatie wat we zien, horen, voelen, ruiken en proeven.

“Wat kan Hypnotherapie voor je betekenen”
Veel problemen liggen opgeslagen in het onbewuste, door een aangewend patroon of iets wat je hebt meegemaakt. Door jou in diepe ontspanning/trance te brengen, kunnen issues in het onbewuste worden veranderd, wat op bewust niveau moeilijk tot niet gerealiseerd kan worden. Een hele krachtige methode om snel effectief resultaat te bieden.

Voor wie is Hypnotherapie niet?
Hypnotherapie  kan niet toegepast worden wanneer er bij u sprake is van 1 of meerdere van de onderstaande problemen:
                                                                                                                                                                                Bij neurologische stoornissen oa epilepsie
Bij iemand met persoonlijkheidsstoornis of psychotisch verleden
Wanneer er sprake is van vermijding van het reguliere medische of therapeutische circuit

Mocht jouw vraag hier nou niet bij staan, aarzel dan niet om hem te stellen.Contact:

 Jolanda van Bavel -  06 - 45 62 42 75   info@hypnosecentrumderoos.nl

Of klik hier als je wil  dat ik contact met je op neem voor een Hypnose Sessie.

Een sessie, een behandeling of een andere dienstverlening van Hypnose Centrum De Roos kan niet worden gezien als vervanging van de reguliere geneeskunst. 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu